Geneanet > Meer > Blog

De ploeg van GeneaNet krijgt versterking !

Gepost door admin op 7 apr. 2012

LogoSV100.jpgOm het steeds groeiend aantal Nederlandstalige gebruikers deskundig te kunnen beantwoorden hebben wij onze ploeg uitgebreid.  Het sprak voor zich dat deze nieuwe kracht eerst op de hoogte moest gesteld worden van de verwachtingen van onze leden.

Het is dus met een groot genoegen dat wij u de komst kunnen melden van Odette Franssen.  Zij zal hoofdzakelijk verantwoordelijk zijn als moderator op onze forums.

Odette stelt zich hieronder zelf voor :

odettefranssen01.jpgDag dames en heren mede-leden, lezers en gebruikers van GeneaNet, deze week ben ik tot mijn aangename verrassing aangenomen als coordinator voor de Nederlandstalige fora van GeneaNet.
 
Mijn naam is Odette Franssen, 53 jaar, genealoog, archief-onderzoeker, geschiedenisgek en ‘time detective’ – ik heb onder meer gewerkt in opdracht voor BBC’s ‘Who do you think you are?’ en werk al jaren samen met schijfster en biografe Thera Coppens, auteur van onder meer ‘Hortense, de vergeten Koningin van Holland’ en ‘Sophie in Weimar’. Haar nieuwe onderwerp vereist veel onderzoek in Parijs – dat vind ik natuurlijk heerlijk.
 
Ik woon in Voorburg met mijn man Frank, jongste dochter (17), drie poezen en een hondje (chihuahua Coco). Onze oudste dochter (23) studeert in Groningen.
 
Genealogie is mijn job en mijn hobby. Geneanet is een website die mijn warme sympathie heeft, ik heb er twee accounts: cofranssen en ftenhulsen, de één persoonlijke genealogie, de ander een poging om de Ten Hulsen/Winterswijk puzzel van mijn mans kant op te lossen (misschien mag ik die eens aan u voorleggen?). Ik werk ook weleens mee aan www.velehanden.nl, nu nog de Militieregisters, binnenkort de Bevolkingsregisters Amsterdam. Ik geloof namelijk in grass roots ontsluitingen van archieven, hoe meer hoe liever.
 
Als ik zeg dat ik tot mijn verrassing ben aangenomen, dan bedoel ik te zeggen dat het een hele eer is om uit zoveel zonder enige twijfel zeer competente sollicitanten te zijn gekozen, terwijl ik daarbij moet bekennen dat mijn technische kennis ver van perfect is – maar ik kan alles leren en ik mag op hulp van de collega’s rekenen, hebben ze mij verzekerd.
 
Ik sta tot uw beschikking om uw vragen te beantwoorden of ervoor te zorgen dat ze beantwoord worden. Als ik u ergens mee kan helpen, zal ik dat zeker graag en naar beste vermogen doen. Weest u niet verlegen en liefst niet formeel, zegt u gerust jij tegen mij, ik verheug me er op nader kennis met u te mogen maken.
 
Met vriendelijke groet,
Odette Franssen.

Wij wensen haar veel succes in haar nieuwe functie !
Michel Halin en Laurent Monpouet

Log in om een commentaar te posten Aanmelden / Registreren