Uitgeweken familie zoekt Houtemse roots – nieuwsblad.be

Gepost door admin op 21 mei 2012

SINT-LIEVENS-HOUTEM – Canadezen Fred Broeckaert (62) en Roger Broeckaert (66), twee nakomelingen van de Houtemse familie Broeckaert die begin vorige eeuw was uitgeweken naar Canada, zijn op zoek naar hun Houtemse roots. Bij hun zoektocht krijgen ze de hulp van de Houtemse heemkundige Frans Duquet (89) die al over hun familie schreef in het boek Zo was Houtem. ‘Een van hun voorouders, Jean-Baptist Broeckaert, was ooit zeventig jaar lang schepen in Houtem, een ongeëvenaard record’, zegt heemkundige Duquet die het tweetal al in contact bracht met een nakomeling die in Bavegem woont: Daniël Hofman (67), de zoon van de voormalige Bavegemse burgemeester Jozef-Maurice Hofman.

Lees meer: nieuwsblad.be

Log in om een commentaar te posten Aanmelden / Registreren