Geneanet > Meer > Blog

Amerikanen op zoek naar verleden

Gepost door admin op 14 jun. 2012

internetgazet.be:

Liefst 71 jaar na de crash van een Wellington-bommenwerper in Hamont komt op zaterdag 23 juni voor de eerste keer een Amerikaanse familie de plaats bezoeken waar hun vader en grootvader sneuvelde. Het stadsbestuur van Hamont-Achel gaat deze Amerikaanse gasten in het stadhuis ontvangen. […]
In juni 2009 werd op initiatief van de werkgroep voor oorlogsherdenkingen RAF-Memorial Hamont-Achel voor deze bemanning een gedenkplaat onthuld aan de buitenmuur van de kapel op de Haart. In de periode die de inhuldiging vooraf ging, werd er door de werkgroep speurwerk verricht – vooral via Engelse kranten – om familieleden van de bemanning op te sporen. Noël Van Elsen plaatste in 2009 een oproep bij verschillende Engelstalige genealogische websites.

internetgazet.be

Log in om een commentaar te posten Aanmelden / Registreren