Geneanet > Meer > Blog

Archief Stad en Lande van Gooiland

Gepost door admin op 23 jun. 2012

Het oudste deel van het Archief van Stad en Lande van Gooiland is te vinden met de link  

http://gooijerhistory.blogspot.com   

Het oudste deel begint in de 16e eeuw en eindigt in 1913. Via de link zijn honderden erfgooiersfamilies te vinden.  Van de gemeenten Naarden, Hilversum, Bussum, Laren, Blaricum en Huizen kunnen naamlijsten worden ingezien van 1708, 1805, 1836  . In de studiezaal in Naarden liggen stambomen van genoemde families. Deze stambomen zijn opgemaakt in de jaren 1930-1933 i.v.m. de ontvangst per lid van ca. f 566.-. Een en ander stond in verband met de verkoop van de Erfgooierheide in 1933 aan het Goois Natuurreservaat.

 

 

Frans de Gooijer

Log in om een commentaar te posten Aanmelden / Registreren