Heemkundige Kring Libbeke stelt 1e jaarboek voor

Gepost door admin op 19 jun. 2012

nieuwsblad.be:

LUBBEEK – De Heemkundige Kring Libbeke geeft dit jaar voor het eerst in haar bestaansgeschiedenis een jaarboek uit. Meerdere auteurs werden bereid gevonden om een artikel te maken over de resultaten van hun studie naar een bepaald aspect van de lokale geschiedenis. “Dat resulteerde uiteindelijk in een boek van 160 pagina’s en ongeveer 100 foto’s”, zegt voorzitster Maj Van Oekelen.
[…] Edward ‘Chille’ Michiels leverde een bijdrage over het leven van zijn voorouders, hoe ze stierven en begraven werden. Herman Swinnen verdiepte zich in het leven met schulden in de periode 1760 en de Franse tuinbonen in Lubbeek. Virginia Hoeterickx bundelde de genealogie van de familie Hoetrix – Hoeterickx tussen 1596 en 2011.

nieuwsblad.be

Log in om een commentaar te posten Aanmelden / Registreren