Geneanet > Meer > Blog

Op sterfbed spijt van emigratie

Gepost door admin op 28 jun. 2012

rnw.nl:

Beeldend kunstenaar Rosemary Sloot dacht altijd dat haar moeder gelukkig was in Canada. Tot die haar op haar sterfbed vertelde dat ze van één ding spijt had: haar vertrek uit Nederland. Met een expositie over haar ouders wil Sloot laten zien hoe moeilijk het leven voor emigranten uit de jaren ’50 kon zijn.

‘Ze zei het heel rustig. De emigratie naar Canada was te zwaar voor haar geweest.’ In de stem van Rosemary Sloot klinkt nog steeds licht ongeloof als ze over de telefoon het verhaal van haar moeder vertelt. ‘Ik was in shock en probeerde haar ervan te overtuigen hoe mooi en fijn het in Canada was. Het was er toch zo stil en het landschap zo prachtig? Ze liet me uitpraten en zei toen alleen ‘nee’. Omdat ik haar niet nog verdrietiger wilde maken, liet ik het onderwerp rusten.’

rnw.nl

Log in om een commentaar te posten Aanmelden / Registreren