Gelderse memories van successie op internet

Gepost door admin op 4 jul. 2012

historiek.net:

Het Gelders Archief heeft de zogenaamde memories van successie uit de periode 1818 tot 1927 gedigitaliseerd en online toegankelijk gemaakt.
Memories van successie zijn aktes waarin melding wordt gemaakt van de bezittingen en schulden van een overledene. Een belastingambtenaar stelde de memories op. Ze werden gebruikt om de hoogte van de successierechten (belasting over een erfenis) vast te stellen.

In deze documenten zijn terug te vinden:
de naam van de overledene, plaats en datum van overlijden, overzicht van de bezittingen en schulden (en kadastrale aanduiding), naam en woonplaats van de erfgenamen en, als er een testament is, de datum van het testament en de naam van de notaris. De informatie is onder meer interessant voor mensen die zich bezighouden met genealogie.

historiek.net

Log in om een commentaar te posten Aanmelden / Registreren