Geneanet > Meer > Blog

Vijftien generaties Sonke te boek gesteld

Gepost door admin op 11 jul. 2012

pzc.nl:

GOES – Na 21 jaar speuren hebben de broers Ko en Paul Sonke uit Wemeldinge 2065 leden uit 15 generaties van het geslacht Sonke verzameld, teruggaand naar 1550. Het familieboek wordt zaterdag verwelkomd door 120 van de huidige Sonkes in hotel Van der Valk in Goes.

Het is geen droge opsomming van zonen en dochters maar bevat foto’s en ankedotes, afgeleid uit de telefoonboeken, doop-, trouw- en begraafboeken, rechtbankdocumenten en wat er aan sporen uit het verleden te vinden was over de familie, die zijn oorsprong vindt in de Zak van Zuid-Beveland en bijzonder honkvast bleek. Het verklaart de familienaam en verhaalt waar mogelijk van wederwaardigheden van de voorvaderen.

pzc.nl

Log in om een commentaar te posten Aanmelden / Registreren