Archief belicht Leidse roots Marte Röling

Gepost door admin op 21 feb. 2013

volnieuws.nl:

NL_20130221_01.jpgLeiden – Kunstenares Marte Röling duikt zaterdag 23 februari in het tv-programma Verborgen Verleden in de stamboom van de familie Taverne. In de archieven van Erfgoed Leiden en Omstreken vindt zij meer informatie over haar Leidse voorouders. De uitzending is om 20.15 uur op Nederland 2 en wordt maandag 25 februari om 12.00 uur herhaald.

Kunstenares Marte Röling (1939) kreeg grote bekendheid met het officiële portret dat zij in 1982 van koningin Beatrix maakte. Zij weet nog hoe vroeger bij haar grootmoeder Christina Taverne onder het eten Frans werd gesproken. In Leiden zijn in het verleden veel Franstaligen uit België en Frankrijk neergestreken. De Eglise Wallon aan de Breestraat bijvoorbeeld herinnert daar nog aan. Samen met adjunct-gemeentearchivaris Cor de Graaf komt de Leidse periode in de stamboom van Marte Röling opnieuw tot leven.

volnieuws.nl

1 commentaar

Wie kan mij helpen aan de voorouders van Egide Taverne uit Brussel. Geboren ongeveer 1658. Zij zijn gehuwd te Brussel op 25 februari 1680 te Brussel. Zij hadden een zoon, Egide genaamd die geboren is op 6 oktober 1684 te Brussel.


Het vervolg bekijken

Log in om een commentaar te posten Aanmelden / Registreren