Nieuwe gratis index op Geneanet: bijna 20 000 soldaten die onder Napoleon vochten.

Gepost door Odette op 22 apr. 2014

Wij hebben het genoegen aan alle leven van Geneanet vrije toegang te kunnen geven aan een belangrijke database: bijna 20 000 namen van Belgische soldaten die tussen 1800 en 1815 in de legers van Napoleon vochten.  Deze index is een ware goudmijn want ze bevat niet alleen geboorte- en overlijdensdata maar ook het signalement van […]

Wij hebben het genoegen aan alle leven van Geneanet vrije toegang te kunnen geven aan een belangrijke database: bijna 20 000 namen van Belgische soldaten die tussen 1800 en 1815 in de legers van Napoleon vochten. 
Deze index is een ware goudmijn want ze bevat niet alleen geboorte- en overlijdensdata maar ook het signalement van de soldaat (fysieke beschrijving), zijn staat van dienst en zijn onderscheidingen! Deze index is samengesteld door M. Maes (de l’Association Belge Napoléonienne (A.B.N.), Société Historique), wijlen M. Hoogstoel, en M. Draps. 
Wij zijn hen dankbaar voor hun formidabele werk, dat nu voor iedereen is in te zien. Wij herinneren u er aan dat alle indexen die wij beschikbaar stellen via de rubriek ‘Collaboratieve indexen’ het exclusieve eigendom blijven van de samenstellers. Ze worden gratis vrij beschikbaar gesteld op Geneanet zonder enige tegenprestatie 

Index van Belgische soldaten onder Napoleon 

15 commentaren

Ik zou graag de Napoleon- rekruten/soldaten kennen uit de regio Overmaas / Huidige gemeente Voeren . Hoe kan ik die terugvinden ? Met dank voor hulp.


hoe geraak je aan de index????

Edit Geneanet : Even hierop klikken : https://nl.geneanet.org/samenwerkings-indexen/view/38900


Het vervolg bekijken

Log in om een commentaar te posten Aanmelden / Registreren