“De Gen-iale Stamboom”

Gepost door Odette op 8 dec. 2015
 

De KU Leuven startte samen met Familiekunde Vlaanderen vzw in 2009 een grootschalig wetenschappelijk onderzoek binnen Vlaanderen om via het DNA de genetische verschillen tussen regio’s te bestuderen en verre verwantschappen tussen en binnen families aan te tonen of te bevestigen. Een nieuw luik in dit onderzoek is het project “De Gen-iale Stamboom”. Hierin vergelijken […]


De KU Leuven startte samen met Familiekunde Vlaanderen vzw in 2009 een grootschalig wetenschappelijk onderzoek binnen Vlaanderen om via het DNA de genetische verschillen tussen regio’s te bestuderen en verre verwantschappen tussen en binnen families aan te tonen of te bevestigen.

Een nieuw luik in dit onderzoek is het project “De Gen-iale Stamboom”. Hierin vergelijken ze het mannelijke Y-chromosoom binnen genealogische koppels, mannen die ver verwante naamgenoten zijn van elkaar. Hierdoor zullen ze meer inzichten verwerven in genetische verschillen tussen verwanten, mutatiesnelheden en de graad aan buitenechtelijke kinderen.

Wie komt in aanmerking?

Voor “De Gen-iale Stamboom” zijn zij op zoek naar genealogische koppels van twee mannelijke kandidaten met dezelfde familienaam (of een gelijkaardige), dus een gemeenschappelijke voorvader langs paternale lijn. Deze kandidaten moeten minstens 7 meioses of ‘generaties’ van elkaar verwijderd zijn, dus geen broers en neven (zie afbeelding), maar liefst met de recenste voorouder geboren vóór de 19de eeuw.

Voor meer informatie klik hier.

 

8 commentaren

Mijn familienaam is in de loop der tijen zoals er meerdere zijn veranderd van De Neckere naar Neckers, ook Nekkers ontmoet ik wel eens , echter meestal bij een tak uit de toenmalige Noordelijke Nederlanden , waar mijn tak meer vanuit Noord Frankrijk en soms Duitsland afkomstig is. De Amerikaanse tak Neckers zijn volgens mij vanuit Nederland als Nekkers gaan emigreren en daar op Ellis Island ingeschreven als Neckers , ben benieuwd of ikzelf met die Nederlandse Nekkers een band heb ,ontmoet meestal Nekkers , af en toe zelfs al Neckers , kan iemand me helpen ? dank , betsy neckers


Ik zoek naar Fanny Follez laatste adres New Jersey USA in 1947.. verder kan ik niets vinden alhoewel ze nog leefde bij het overlijden van haar broer Gaston Follez in 1958… iemand een idee waar ik nog kan zoeken???


Het vervolg bekijken

Log in om een commentaar te posten Aanmelden / Registreren