Geneanet > Meer > Blog

Annekes lot – Gezinshereniging na de Tweede Wereldoorlog

Gepost door Jean-Yves op 6 apr. 2017
 

Bij uitgeverij Querido verschijnt verscheen deze week het boek Zussen. Een oorlogsverhaal. In deze familiegeschiedenis beschrijft Hinke Piersma het verhaal van drie Joodse zussen die tijdens de Tweede Wereldoorlog allemaal op een andere manier proberen om de oorlog heelhuids door te komen.

Zussen is het waargebeurde verhaal van een familie die tijdens de oorlog uiteenvalt en voor hartverscheurende dilemma’s wordt geplaatst. Op Historiek een fragment over Anneke, die tijdens de Tweede Wereldoorlog in een pleeggezin wordt opgenomen en na de bevrijding de gaten moet dichten die in haar familie zijn geslagen.

Source

Log in om een commentaar te posten Aanmelden / Registreren