Geneanet > Meer > Blog

Vier boeken uit The Black Archives die iedereen zou moeten kennen

Gepost door Jean-Yves op 27 apr. 2017
 

Op tweehoog aan de Amsterdamse Zeeburgerdijk komt de geur van oude boeken je tegemoet. Tegen de muren staan hoge archiefkasten, vol met historische boeken, documenten en voorwerpen. Samen vormen ze ‘The Black Archives’: een verzameld archief van en over zwarte mensen in Nederland.

Initiatiefnemers Jessica de Abreu (27), Mitchell Esajas (28) en Miguel Heilbron (34) willen met het archief inzicht bieden in het nationale verleden van zwart Nederland. De Abreu en Esajas kennen elkaar uit hun studietijd aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Ze ontmoetten Heilbron bij New Urban Collective, een netwerk voor studenten en jonge professionals.

Source

3 commentaren Eerdere commentaren

Het archief is wellicht alleen ter plaatse in te zien?
Komt de familienaam “kerssenberg” er in voor?


Heel interessant maar hoe kom je aan gegevens uit deze Black Archives?


Log in om een commentaar te posten Aanmelden / Registreren