Geneanet > Meer > Blog

100 jaar Jaarbeurs: De mooiste affiches

Gepost door Jean-Yves op 29 jun. 2017
 

Toen koningin Wilhelmina in 1917 de Jaarbeurs opende, liep de halve stad uit om een glimp op te vangen van de vorstin. Leden van het koninklijk huis kwamen vaak naar Utrecht voor de Jaarbeurs. In 1921 legde een 11-jarige prinses Juliana de eerste steen van het Jaarbeursgebouw op het Vredenburg. Decennia later opende prinses Margriet in 1954 de Margriethal.

Om de Jaarbeurs (al snel groeide het evenement uit tot een voorjaars- én een najaarsbeurs) landelijk aan te kondigen, werden honderden affiches gedrukt. De mooiste affiches uit de periode 1917-2017 zijn vanaf donderdag te zien in Het Utrechts Archief, dat zo’n 1.000 affiches beheert. Kunstenaars, onder wie Henri Pieck (de broer van Anton), ontwierpen de fraaie afbeeldingen.

Source

Log in om een commentaar te posten Aanmelden / Registreren