Geneanet > Meer > Blog

Bijna 200 nieuwe vrijwilligers voor het Gelders Archief

Gepost door Jean-Yves op 29 jun. 2017
 

Het Gelders Archief is aangenaam verrast door de enthousiaste en grote belangstelling van vrijwilligers. Twee weken geleden deed zij een oproep voor het indexeren van Gelderse overlijdensakten. Inmiddels hebben bijna tweehonderd vrijwilligers zich aangemeld. Daarnaast is ongeveer 10 procent van de 105.000 overlijdensakten al geïndexeerd.

Het Gelders Archief schrijft op haar website: “We zijn een beetje overdonderd door het succes van onze crowdsourcing-campagne. Dat het project zo snel uit de startblokken zou komen dankzij een rappe aanmelding van enkele honderden enthousiaste vrijwilligers verraste ons aangenaam!”

Source

2 commentaren

atetteroo1
14-07-17

Gefeliciteerd met zoveel vrijwilligers binnen de gelederen. Daar zal menig archief jaloers op zijn. Wellicht zal/kan ondergetekende (bijna 85)nog gebruik van hun resultaten maken t.a.v. de familie (Van)Lexmond.

Veel succes toegewenst,

A.J.M. Tetteroo


Mijn voorouders komen uit Neuenkirchen (Dld). In de grensstreek komen meerdere takken van Hilbersen voor. Zij zijn meestal ontstaan uit grote boerderijen, zoals ‘Het Hilbing,’Hilbershof” en ‘Het Hilbert’. Mijn tak gaat echter terug tot ongeveer 1705. Weten jullie misschien meer?

Edit Geneanet : U kunt deze vraag beter stellen op het forum onder Genealogische opzoekingen. Daar dan nog even voor de juiste regio kiezen.
Bij een antwoord via het forum krijgt U daarvan een berichtje. Hier dus niet en zult U dus dagelijks moeten kijken waar ook weer Uw vraag stond en of er al antwoord is.
De comments zijn dan ook niet bedoeld voor dit soort vragen !


Log in om een commentaar te posten Aanmelden / Registreren