Geneanet > Meer > Blog

Familie van je? Paupers en kolonisten nu makkelijk te vinden op nieuwe website

Gepost door Jean-Yves op 27 jun. 2017
 

Het Drents Archief heeft de digitale informatie over deze kolonisten gebundeld en een nieuwe website ontwikkeld voor het zoeken naar deze personen. Mensen die willen weten of ze familie hadden in de koloniën kunnen vanaf nu kijken op allekolonisten.nl. Inschrijfregisters, signalementskaarten met foto’s en correspondentie zijn hier te vinden. Een digitale archivaris helpt de geïnteresseerden op weg. Op allekolonisten.nl is ook allerlei achtergrondinformatie te vinden over de Maatschappij van Weldadigheid en de Rijkswerkinrichtingen, de koloniën en hun bewoners.

Source

10 commentaren Eerdere commentaren

Niets dan lof voor de vrijwilligers maar het goed lezen van i.d.g een brief uit 1830 is toch wel gewenst. In de brief is de voorletter S van de betreffende persoon gelezen/vertaald als een J. Een “onbekend” familielid is geboren.

Edit Geneanet : Interessant, maar het hier vermelden heeft geen nut, dus even contact opnemen met het betreffende archief zelf.


Wat de ambtenaar heeft geschreven dat laten ze zo. Heb het al eens gevraagd, maar het wordt niet veranderd. (Ben vrijwilligster bij WieWasWie en zoeken.nl) Zelf zet ik op mijn stamboom bij Geneanet de juiste spelling met vermelding dat in de archieven de naam onjuist is geschreven. Als de aangever(ster) niet kon lezen of schrijven, of in geval van zijn/haar geloof dat hij niet op die dag mocht schrijven of tekenen, gebeurde het dat de naam verkeerd werd vermeld.


Log in om een commentaar te posten Aanmelden / Registreren