Geneanet > Meer > Blog

Tilburg: Gerestaureerde beelden in hal archief

Gepost door Jean-Yves op 17 jul. 2017
 

Wethouder cultuur Marcelle Hendrickx onthult op woensdag 19 juli in de hal van Regionaal Archief Tilburg twee bijzondere beelden. Jarenlang stonden deze twee immense beelden bovenop het ‘oude’ gemeentehuis op de plaats waar nu het voorplein van de Concertzaal is gevestigd. De beelden werden in 1905 geplaatst en symboliseerden Handel en Nijverheid.

Tilburg was in die tijd een voortvarende stad en verbeeldde haar identiteit met deze twee prominente sculpturen. Op initiatief van de gemeente Tilburg zijn ze gerestaureerd door de Kunstwacht in Delft. In de hal van het archief krijgen ze tijdelijk een nieuwe plek.

Source

2 commentaren

“Wat er toch al niet in de Gemeentelijke depo’s zit weg gestopt !” Zoveel belasting geld uitgeven aan hedendaagse kunst….’.terwijl er zoveel moois verborgen staat !


Daarom dit keer een pluim voor het Gemeente bestuur van “ons” Tilburg.
Men heeft hier gelden besteed aan iets waardevols, en dat doet deze Tilburg-belastingbetaler
erg goed” ! Nu de rest van het oude stadhuis nog……….


Log in om een commentaar te posten Aanmelden / Registreren