Geneanet > Meer > Blog

Nieuw “virtueel museum” over België tijdens de Tweede Wereldoorlog

Gepost door Jean-Yves op 29 sep. 2017
 

Het CegeSoma (Studiecentrum voor Oorlog en Hedendaagse Maatschappij) heeft een nieuw online platform voorgesteld: “Belgium WWII”. De website wil als een virtueel museum de referentie zijn over het Belgische oorlogsverleden. De site mikt op een breed publiek, maar ook onderzoekers en journalisten kunnen er terecht.

De bedoeling is om betrouwbare en heldere informatie te bieden over het Belgische oorlogsverleden. In eerste instantie focust het online platform op twee complexe thema’s . Enerzijds is er de collaboratie en de repressie, met de vele mythes die daarrond hangen, en anderzijds is er aandacht voor de moeilijkheden van justitie in oorlogstijd. Het aanbod zal stelselmatig uitgebreid worden.

Source

5 commentaren Eerdere commentaren

theeese
08-10-17

ja , prachtig ,mijn vader was ook oud-strijder ,maar spijtig genoeg weet ik niet waar of in welke eenheid


Ik ben geboren in 1921 / 19 jaar dus bij het uitbreken van de oorlog in Belgîë. Vragen ?


Log in om een commentaar te posten Aanmelden / Registreren