Begraafplaats Zierikzee van groot historisch belang

Gepost door Jean-Yves op 17 okt. 2017
 

De algemene begraafplaats van Zierikzee is van hoge cultuurhistorische waarde en moet Rijksmonument worden. Groot is ook het historisch belang van de dodenakkers in Haamstede, Noordgouwe, Oosterland, Ouwerkerk, Renesse en Zonnemaire. Neem die locaties op als gemeentelijk monument, adviseert funerair expert Leon Bok.

De algemene begraafplaats van Zierikzee is in 1829 in gebruik genomen en daarmee de oudste dodenakker van het eiland. Met name het eerste gedeelte bij de muur is historisch van groot belang, concludeert Bok.

Source

4 commentaren

Ja leuk, dacht gaat gelijk zoeken op familie die ik nog niet eerder had gevonden, maar waar?


Waar is dit te vinden


Het vervolg bekijken

Log in om een commentaar te posten Aanmelden / Registreren