Geneanet > Meer > Blog

Joodse begraafplaats in Klundert opgeknapt

Gepost door Jean-Yves op 9 okt. 2017
 

Op verzoek van heemkundekring Die Overdraghe heeft de gemeente Moerdijk de Joodse begraafplaats aan de Blauwe Hoefsweg in Klundert opgeknapt. Niet de begraafplaats zelf overigens, maar wel de omheining en het groen eromheen. Aan de begraafplaats zelf en de daarop staande zerken mag niets worden gedaan omdat volgens de Joodse wetten de eeuwige rust van de overledenen niet verstoord mag worden.

Joseph Lichtenstein, slager in Klundert, vroeg op 16 juni 1871 aan het gemeentebestuur toestemming om een perceel gemeentegrond te kopen. Op dit stuk grond van 315 centiaren wilde de Israëlische gemeente een begraafplaats aanleggen.

Source

Log in om een commentaar te posten Aanmelden / Registreren