Geneanet, een gemeenschappelijke, samenwerkende en freemium website. Dank om de blognota te lezen voor meer uitleg over de grondbeginselen van Geneanet.
Geneanet > Infobronnen > Blog

Ruim 300.000 extra Brabantse boeven ‘gevangen’ in archief

Gepost door Jean-Yves op 17 okt. 2017
 

Kruimeldieven, moordenaars, maar ook stropers en pyromanen… Er waren al 100.000 boeven van de Brabantse strafgevangenissen (1812-1925) online doorzoekbaar op naam, leeftijd, geboorteplaats en misdrijf. Maar dankzij onze gedreven en nauwkeurige vrijwilligers is dit Brabantse ‘geboefte’ met maar liefst 300.000 boeven uitgebreid. De inschrijvingsregisters van de Brabantse Huizen van Bewaring staan nu namelijk ook online bij het Brabants Historisch Informatie Centrum (BHIC).

Source

11 commentaren Eerdere commentaren

zeker interesant


ga zeker kijken. Bedankt voor de tip


Log in om een commentaar te posten Aanmelden / Registreren