Tussen 30 juli en 3 augustus 2021 kunt u gratis gebruik maken van alle zoekopties op Geneanet.
Meer weten
Geneanet > Infobronnen > Blog

Ruim 300.000 extra Brabantse boeven ‘gevangen’ in archief

Gepost door Jean-Yves op 17 okt. 2017
 

Kruimeldieven, moordenaars, maar ook stropers en pyromanen… Er waren al 100.000 boeven van de Brabantse strafgevangenissen (1812-1925) online doorzoekbaar op naam, leeftijd, geboorteplaats en misdrijf. Maar dankzij onze gedreven en nauwkeurige vrijwilligers is dit Brabantse ‘geboefte’ met maar liefst 300.000 boeven uitgebreid. De inschrijvingsregisters van de Brabantse Huizen van Bewaring staan nu namelijk ook online bij het Brabants Historisch Informatie Centrum (BHIC).

Source

11 commentaren

ga zeker kijken. Bedankt voor de tip


zeker interesant


Het vervolg bekijken

Log in om een commentaar te posten Aanmelden / Registreren