Geneanet > Meer > Blog

Zwolle: Op dit Zwolse adres zaten tijdens de Tweede Wereldoorlog 14 onderduikers

Gepost door Jean-Yves op 11 okt. 2017
 

Zwollenaar Nico Noordhof gaf tijdens de Tweede Wereldoorlog samen met zijn vrouw Atie onderdak aan veertien Joodse onderduikers. En nee, niet in een enorme villa, maar in een gewoon rijtjeshuis aan de P.C. Hooftstraat (nummertje 18) in de wijk Wipstrik.

Nico, toen werkzaam bij de Provinciale Waterstaat, schreef een verslag voor zijn broer in Amerika over de jaren waarin hij en zijn vrouw in hun huis onderdak gaven. Al voor de oorlog had Nico kennis gemaakt met Zwolse Joden en hij was niet erg optimistisch over hun lot toen de oorlog daadwerkelijk uitbrak.

Source

2 commentaren

Hugo MOUT
20-10-17

ik was in de oorlog in rotterdam; daardoor kan ik minder goed tegen oorlogsverhalen, hugo


Annie MOYAR
20-10-17

Onbekende helden ! Mijn volle bewondering voor die familie.


Log in om een commentaar te posten Aanmelden / Registreren