Geneanet > Meer > Blog

Amateurhistoricus verdiept zich in geschiedenis begraafplaats Halle

Gepost door Jean-Yves op 28 nov. 2017
 

Halle heeft een bijzondere begraafplaats. De begraafplaats dateert uit 1862, is nog steeds eigendom van de Protestantse gemeente en er is nog nooit geruimd. Een paar jaar geleden leek daar verandering in te komen.

Ruimtegebrek maakte het noodzakelijk te kiezen uit het ruimen van het oudste gedeelte of de begraafplaats vergroten. Uiteindelijk hebben de kerkrentmeesters gekozen voor uitbreiding en dat betekent dat het oudste gedeelte bewaard blijft. De plannen om eventueel te gaan ruimen waren voor de Halse amateurhistoricus Bennie Eenink aanleiding zich te gaan verdiepen in de geschiedenis van het begraven in Halle.

Source

Log in om een commentaar te posten Aanmelden / Registreren