Geneanet > Meer > Blog

Notarieel archief Werelderfgoed

Gepost door Jean-Yves op 2 nov. 2017
 

Het Archief van de Amsterdamse Notarissen is op het Memory of the World Register van UNESCO geplaatst, dat heeft de commissie 30 oktober bekend gemaakt. Het Notarieel Archief is het meest omvangrijke en veelzijdige archief over de geschiedenis van Amsterdam.

Het Archief van de Amsterdamse Notarissen omvat alle notariële akten opgemaakt tussen 1578 en 1915. Het bevat gegevens van miljoenen Amsterdammers en buitenlanders van Nederlandse oorsprong. Van de gewone man en van beroemde personen zoals Rembrandt en Peter Stuyvesant. Daarvan is nu slechts 7% op akteniveau toegankelijk. Een groot deel omvat de periode van de Gouden Eeuw.

Source

Log in om een commentaar te posten Aanmelden / Registreren