Geneanet > Meer > Blog

Woerdense stadswal uit 1672 in ere hersteld

Gepost door Jean-Yves op 22 nov. 2017
 

Als schutter van het Woerden van 1672 uitkijken vanaf de oude stadswal? Het is misschien volgend jaar al een feit. De overwoekerde en vervallen Hogewal in Woerden ondergaat in de komende paar jaar een ware metamorfose. Met als doel om dit grootste resterende stuk van de vroegere stadsmuur ‘beleefbaar’ te maken.

Woerden is sinds drie jaar druk bezig om de stervormige vesting met singelgracht op te knappen. Overal is een nieuwe strakke beschoeiing gebouwd met aanlegplaatsen voor plezierboten. Her en der zijn driehoekige vissteigers gebouwd met een wijds uitzicht over de vestingwallen.

Source

2 commentaren

wkscholten
01-12-17

De beleving van een oude stadswal in ere herstellen door aanlegplaatsen voor plezierboten aan te leggen. Misschien dat ik het kan geloven als ik het zie, maar het klinkt niet erg geloofwaardig.


Jammer dat het vooral het toerisme dient, toeristen zijn de pest voor de cultuur.


Log in om een commentaar te posten Aanmelden / Registreren