Het blokkeren van publiciteit kan de werking van de site hinderen.

Geneanet is geheel vrij van advertenties, maar Uw AdBlocker kan de snelheid van Uw verbinding met Geneanet vertragen. Wij raden U derhalve aan om Geneanet in Uw AdBlocker op te nemen in de lijst te vertrouwen sites.

Van 17 tot 27 januari 2019, maak foto's van gedenkplaten in uw buurt ... Ontdek hier hoe deel te nemen.
Geneanet > Infobronnen > Blog

De ‘vergeten’ Kerstvloed van 1717 in Groningen

Gepost door Jean-Yves op 21 dec. 2017
 

Op 25 december 1717, driehonderd jaar geleden, werd de noordelijke Noordzeekust getroffen door de grootste natuurramp in vier eeuwen: de Kerstvloed. Hij eiste circa 13.300 mensenlevens. In Noord-Duitsland kwamen rond 10.000 mensen om. In Nederland werd vooral Groningen getroffen: 2276 slachtoffers en ook nog 150 in Friesland. De dijken werden hier vrijwel volledig weggeslagen.

Het is een vrijwel vergeten ramp, die dit jaar nagenoeg alleen in de provincie Groningen herdacht werd. Een symposium en kunstenaarsmanifestaties zijn al achter de rug. Er resteren nog een aantal afsluitende evenementen.

Source

Log in om een commentaar te posten Aanmelden / Registreren