Het blokkeren van publiciteit kan de werking van de site hinderen.

Geneanet is geheel vrij van advertenties, maar Uw AdBlocker kan de snelheid van Uw verbinding met Geneanet vertragen. Wij raden U derhalve aan om Geneanet in Uw AdBlocker op te nemen in de lijst te vertrouwen sites.

Van 17 tot 27 januari 2019, maak foto's van gedenkplaten in uw buurt ... Ontdek hier hoe deel te nemen.
Geneanet > Infobronnen > Blog

4 januari 1887: schaatsbaan achter Rijksmuseum geopend

Gepost door Jean-Yves op 5 jan. 2018
 

Op 4 januari 1887 opende de Amsterdamsche IJsclub de nieuwe ijsbaan achter het Rijksmuseum. Het aantal leden voor deze club steeg meteen explosief.

In 1864 was de oprichting van de Amsterdamsche IJsclub. Zoals de akte van 21 december 1864 opende: ‘Er wordt eene Vereeniging opgerigt, onder den naam van Amsterdamsche IJsclub’. De acht oprichters waren werkzaam in de scheepsvaart en bijna allemaal van Friese afkomst, schreef de AIJC in zijn jubileumboek uit 1914, ‘zich door den aard van hun bedrijf te water of aan den waterkant vanzelf tot het schaatsenrijden aangetrokken’.

Source

Log in om een commentaar te posten Aanmelden / Registreren