Het blokkeren van publiciteit kan de werking van de site hinderen.

Geneanet is geheel vrij van advertenties, maar Uw AdBlocker kan de snelheid van Uw verbinding met Geneanet vertragen. Wij raden U derhalve aan om Geneanet in Uw AdBlocker op te nemen in de lijst te vertrouwen sites.

Van 17 tot 27 januari 2019, maak foto's van gedenkplaten in uw buurt ... Ontdek hier hoe deel te nemen.
Geneanet > Infobronnen > Blog

Archief maakt 180.000 oorlogsdossiers openbaar

Gepost door Jean-Yves op 3 jan. 2018
 

Het Nationaal Archief aan het Prins Willem Alexanderhof 20 in Den Haag heeft vandaag 180.000 dossiers openbaar gemaakt over zogenaamde ‘vijandelijke vermogens’. Daartoe verbrak de algemene rijksarchivaris, Marens Engelhard, de zegels van tot nu toe geheime correspondentie.

Aan het einde van de Tweede Wereldoorlog richtte de regering het Nederlands Beheersinstituut (NBI) op als onderdeel van de Raad voor Rechtsherstel. Het NBI was tussen 1945 en 1967 belast met het opsporen, beheren en eventueel afnemen van vermogens van landverraders, van Duitsers in Nederland en van tijdens de oorlog verdwenen personen, meestal gedeporteerde of ondergedoken joden.

Source

1 commentaar

aan de geachte leden en medewerkers Geanet
Wie weet iets over Johann Friedrich Breithaupt von ANGERSBACH rond 1800 -10 in Nijmegen Nederland bekend ieder spoor verdwenen mischien ‘nacht und nebel?’ info steeds welkom Eddy G. ALINK


Log in om een commentaar te posten Aanmelden / Registreren