Geneanet > Meer > Blog

‘Ik zou niet weten waarom hij dit heeft laten verzegelen’

Gepost door Jean-Yves op 3 jan. 2018
 

Een dik dossier over de nalatenschap van Anton Mussert, compleet met inhoudsopgave van zijn brandkast. De dagboeken van premier Beel. Stukken over de onteigening van Schiermonnikoog, afgepakt van een Duitse graaf na de Tweede Wereldoorlog. Vanaf vandaag allemaal in te zien voor het grote publiek.

Sinds 2010 houdt het Nationaal Archief op elke eerste dinsdag van januari Openbaarheidsdag, waarbij de dossiers die dat jaar vrijkomen worden gepresenteerd. Het is gebruikelijk de overheidsstukken na 20 jaar vrij te geven, maar soms wordt die termijn opgerekt vanwege privacy of het landsbelang, tot maximaal 75 jaar.

Source

Log in om een commentaar te posten Aanmelden / Registreren