Het blokkeren van publiciteit kan de werking van de site hinderen.

Geneanet is geheel vrij van advertenties, maar Uw AdBlocker kan de snelheid van Uw verbinding met Geneanet vertragen. Wij raden U derhalve aan om Geneanet in Uw AdBlocker op te nemen in de lijst te vertrouwen sites.

Van 17 tot 27 januari 2019, maak foto's van gedenkplaten in uw buurt ... Ontdek hier hoe deel te nemen.
Geneanet > Infobronnen > Blog

Laatst overgebleven Huijbergse broeders laten eeuwenoud archief Wilhelmieten online zetten

Gepost door Jean-Yves op 11 jan. 2018
 

Monnikenwerk was het: 3000 eeuwenoude archiefstukken van het Wilhelmietenklooster in Huijbergen, zo’n 30.000 pagina’s, restaureren en opslaan. De huidige Huijbergse broeders lieten die klus over aan het West-Brabants Archief, waar de historie nu digitaal te raadplegen valt.

Saskia van Bavel van het West-Brabants Archief in Bergen op Zoom sluist de 3000 documenten, van één tot 400 pagina’s groot, door naar het restauratie-atelier van het Zeeuws Archief. Daar worden ze opgeknapt en door Art In Print gedigitaliseerd.

Source

8 commentaren Eerdere commentaren

hoe geraak je in de gegevens?


Uitstekend, maar hoe en waar data te vinden?


Log in om een commentaar te posten Aanmelden / Registreren