Geneanet > Meer > Blog

Laatst overgebleven Huijbergse broeders laten eeuwenoud archief Wilhelmieten online zetten

Gepost door Jean-Yves op 11 jan. 2018
 

Monnikenwerk was het: 3000 eeuwenoude archiefstukken van het Wilhelmietenklooster in Huijbergen, zo’n 30.000 pagina’s, restaureren en opslaan. De huidige Huijbergse broeders lieten die klus over aan het West-Brabants Archief, waar de historie nu digitaal te raadplegen valt.

Saskia van Bavel van het West-Brabants Archief in Bergen op Zoom sluist de 3000 documenten, van één tot 400 pagina’s groot, door naar het restauratie-atelier van het Zeeuws Archief. Daar worden ze opgeknapt en door Art In Print gedigitaliseerd.

Source

8 commentaren Eerdere commentaren

hoe geraak je in de gegevens?


Uitstekend, maar hoe en waar data te vinden?


Log in om een commentaar te posten Aanmelden / Registreren