Geneanet > Meer > Blog

Anja Lissone uit Veldhoven schrijft boek over voorvader en zijn Surinaams huwelijk

Gepost door Jean-Yves op 1 feb. 2018
 

Als Anja Lissone uit Veldhoven over haar betovergrootvader Anton Lissone vertelt, schiet haar regelmatig wat te binnen. ,,O ja, ik heb ook nog een stamboom gemaakt. Die ligt hier ergens”, zegt ze en stuift weg. Die betovergrootvader Anton was plantagehouder. Hij trouwde met een Surinaamse vrouw, zijn voormalige huisslaaf. Lissone schreef er een boek over.

Even later komt Lissone (62) terug met twee grote vellen papier. ‘Antons eerste vrouw’, staat op de een, ‘Antons tweede vrouw’, op de ander. Op beide vellen prijkt een aldoor uitdijende vertakking van zoons, dochters, kleinkinderen en zo verder. Links en rechts staan wat haastige aantekeningen gekrabbeld. Ergens onderaan het eerste vel papier staat de naam van Anja Lissone.

Source

Log in om een commentaar te posten Aanmelden / Registreren