Geneanet > Meer > Blog

Duurzame opslag Metamorfoze-bestanden in e-Depot Nationaal Archief

Gepost door Jean-Yves op 13 feb. 2018
 

Programma Metamorfoze zorgt voor het behoud van papieren erfgoed, onder andere door digitalisering. Om alle gedigitaliseerde Metamorfoze-bestanden van het traject Archieven en Collecties (AC) te bewaren en veilig te stellen, worden ze binnenkort opgeslagen in het e-Depot van het Nationaal Archief. Lily Knibbeler, algemeen directeur van de Koninklijke Bibliotheek (KB), en Marens Engelhard, directeur van het Nationaal Archief, tekenden 8 februari jl. hiervoor de samenwerkingsovereenkomst.

Het Nationaal Archief is daarmee verantwoordelijk voor de duurzame opslag van de digitale Metamorfoze-bestanden. Deze zogeheten masterbestanden (in TIFF-formaat) zijn van zeer hoge kwaliteit. Het eigendom van de masterbestanden en metadata blijft in handen van Metamorfoze.

Source

Log in om een commentaar te posten Aanmelden / Registreren