Geneanet > Meer > Blog

‘Moeder’ Dorien heeft jaar om afscheid te nemen van ‘haar’ archief in Terneuzen

Gepost door Jean-Yves op 13 feb. 2018
 

Met pijn in het hart moet Dorien van Rijsbergen afscheid nemen van ‘haar’ archief in Terneuzen. Omdat zij volgend jaar stopt met werken, neemt het Zeeuws Archief het beheer over van de archieven van de voormalige Zeeuws-Vlaamse waterschappen. Daarmee komen alle Zeeuwse waterschapsarchieven onder de vleugels van het Zeeuws Archief.

Het Zeeuws Archief beheert al documenten van de voormalige waterschappen van boven de Westerschelde. Dat wordt nu dus gecomplementeerd met het archief van het voormalige Waterschap Zeeuws-Vlaanderen. In het gebouw van het waterschap in Terneuzen staan de verhalen over de polders, dijken en dijkgraven netjes opgesteld in zo’n dertig metalen archiefkasten.

Source

Log in om een commentaar te posten Aanmelden / Registreren