Geneanet > Meer > Blog

‘Plakkaat van Verlatinge’ is hét pronkstuk van Nederland

Gepost door Jean-Yves op 1 feb. 2018
 

Het Plakkaat van Verlatinge is gekozen tot het “pronkstuk van Nederland”. Dat bleek vrijdagavond tijdens een live-uitzending op NPO2. De afgelopen tijd ging Jort Kelder voor het televisieprogamma ‘Het pronkstuk van Nederland’ (avrotros) op zoek naar de mooiste archiefstukken van Nederland. Uiteindelijk streden negen objecten om de titel.

In de finale stonden vrijdagavond het Plakkaat van Verlatinge, de microscoop van Antoni van Leeuwenhoek en de Nachtwacht van Rembrandt. Het plakkaat kreeg maar liefst 44 procent van de stemmen. Naar aanleiding van de winst geeft PostNL binnenkort een postzegelvel uit met daarop een afbeelding van het Plakkaat van Verlatinge.

Source

5 commentaren Eerdere commentaren

In de krant “De Standaard” van 31.1.2018 schreef de journalist Marc Reynebeau over “Plakkaat van Verlatinge” met als ondertitel “Het pronkstuk walmt van nationalisme”. Hij toont hierbij aan dat de Nederlanders gewoon niet weten waarover het Plakkaat gaat.


Lidi BAKKER
09-02-18

Via google lees ik dat Nederland afstand nam van koning Filips II.


Log in om een commentaar te posten Aanmelden / Registreren