Het blokkeren van publiciteit kan de werking van de site hinderen.

Geneanet is geheel vrij van advertenties, maar Uw AdBlocker kan de snelheid van Uw verbinding met Geneanet vertragen. Wij raden U derhalve aan om Geneanet in Uw AdBlocker op te nemen in de lijst te vertrouwen sites.

Geneanet > Meer > Blog

Rechtspraak Moord en doodslag in het archief

Gepost door Jean-Yves op 27 feb. 2018
 

In maart en april houden het Brabants Historisch Informatie Centrum (BHIC), Regionaal Archief Tilburg en mr. Erik-Jan Broers (Tilburg Law School, TilburgUniversity) drie lezingen over rechtspraak vanaf de middeleeuwen, getiteld Moord en doodslag in het archief. Lezingencyclus ‘ter leering ende vermaeck’.

Het strafrecht behoort tot de meest ingrijpende en meest tot de verbeelding sprekende onderdelen van het recht. Misdaden laten diepe sporen na in een mensenleven, net als de daaropvolgende juridische reacties. Dat was vroeger niet anders dan nu.

Source

5 commentaren Eerdere commentaren

Kunnen deze bezocht worden Waar en wanneer? graag meer info


Daan ERAS
11-03-18

Aanmelden
Geïnteresseerden konden zich t/m 1 maart aanmelden door een mail te sturen naar info@regionaalarchieftilburg.nl onder vermelding van Moord en doodslag. Deelname is gratis (inschrijven kan alleen voor de hele lezingencyclus). Er is plaats voor maximaal vijftig deelnemers. De lezingen vinden plaats op de volgende dagen:
3 maart (10.00 – 12.30 uur): BHIC, Zuid Willemsvaart 2 (Den Bosch)
17 maart (10.00 – 12.30 uur): Regionaal Archief Tilburg, Kazernehof 75
7 april (10.00 – 12.30 uur): BHIC, Zuid Willemsvaart 2 (Den Bosch)


Log in om een commentaar te posten Aanmelden / Registreren