Het blokkeren van publiciteit kan de werking van de site hinderen.

Geneanet is geheel vrij van advertenties, maar Uw AdBlocker kan de snelheid van Uw verbinding met Geneanet vertragen. Wij raden U derhalve aan om Geneanet in Uw AdBlocker op te nemen in de lijst te vertrouwen sites.

Geneanet > Meer > Blog

Gouda: Mysterie opgelost: wist jij dat er in deze straat een begraafplaats te vinden is?

Gepost door Jean-Yves op 13 mrt. 2018
 

Wist je dat Gouda een monumentale begraafplaats heeft? Je zou het niet verwachten, maar tegenover een klein benzinepompje aan de Prins Hendrikstraat ligt een grindpad verscholen. Wie het pad volgt, zal tegen een prachtig oud gebouwtje aan lopen. Het is de aula van de Oude begraafplaats Gouda. Als je door de hekken heen loopt, kom je op de begraafplaats terecht en begeef je je tussen de oude graven.

In 1829 is er een landelijke wet gemaakt, waarin stond beschreven dat er geen begrafenissen meer in de bebouwde kom mochten plaatsvinden (de Prins Hendrikstraat viel toen nog buiten Gouda). Dit was het begin van het ontstaan van ‘de algemeen steedelijke begraafplaats.’ Het was voor die tijd heel gewoon dat Goudse burgers begraven werden in de Sint Janskerk.

Source

Log in om een commentaar te posten Aanmelden / Registreren