Het blokkeren van publiciteit kan de werking van de site hinderen.

Geneanet is geheel vrij van advertenties, maar Uw AdBlocker kan de snelheid van Uw verbinding met Geneanet vertragen. Wij raden U derhalve aan om Geneanet in Uw AdBlocker op te nemen in de lijst te vertrouwen sites.

Geneanet > Meer > Blog

Topstukken van Overijssels archief in Zwolle trekken bekijks

Gepost door Jean-Yves op 13 mrt. 2018
 

We zijn meer dan ooit geïnteresseerd in ons verleden. Dat blijkt ook wel uit de populariteit van de rondleiding ‘De schatkamer van het HCO’. Maximaal vijftien deelnemers per keer mogen de depots in van het Overijssels archief. En het is steevast uitverkocht.

Topstukken, het klinkt wat misleidend. Verwacht geen glimmende juwelen of manshoge middeleeuwse portretten. Het Historisch Centrum Overijssel is immers een archief dat vooral papier bewaart. Dat blijkt wel als gids Sylvia de Haas de zware deur van depot nummer zes open zwaait. We staan op de derde verdieping van het gebouw aan de Van Wevelinkhovenstraat en het is een en al karton wat er ‘blinkt’. Archiefdozen, mappen, kokers.

Source

1 commentaar

bartzuid
23-03-18

Worden hier ook de DTB boeken van de Zwolse Spieghelkerk bewaard?


Log in om een commentaar te posten Aanmelden / Registreren