Het blokkeren van publiciteit kan de werking van de site hinderen.

Geneanet is geheel vrij van advertenties, maar Uw AdBlocker kan de snelheid van Uw verbinding met Geneanet vertragen. Wij raden U derhalve aan om Geneanet in Uw AdBlocker op te nemen in de lijst te vertrouwen sites.

Geneanet > Meer > Blog

Dordtse Mysteries: Waarom het Achterom niet het Achterom is

Gepost door Jean-Yves op 9 apr. 2018
 

Het hart van de stad Dordrecht is door de jaren heen sterk veranderd. Dordtenaren betreuren nog steeds het verdwijnen van het oude postkantoor op het Bagijnhof. We zullen er niet teveel over uitweiden, want het gemis is bij velen nog heel actueel. Maar als we het hebben over het Achterom, dan kunnen we niet om het noemen van het oude postkantoor heen. Want het échte Achterom kon je dus dáárachter vinden.

Het Achterom zoals we dat nu kennen is de naam voor de straat die er eigenlijk achter lag. Het echte Achterom liep in een halve cirkel achter het oude postkantoor en het Bestedelingenhuis langs. In het Bestedelingenhuis woonden oude mensen, meestal mannen.

Source

Log in om een commentaar te posten Aanmelden / Registreren