Het blokkeren van publiciteit kan de werking van de site hinderen.

Geneanet is geheel vrij van advertenties, maar Uw AdBlocker kan de snelheid van Uw verbinding met Geneanet vertragen. Wij raden U derhalve aan om Geneanet in Uw AdBlocker op te nemen in de lijst te vertrouwen sites.

Van 17 tot 27 januari 2019, maak foto's van gedenkplaten in uw buurt ... Ontdek hier hoe deel te nemen.
Geneanet > Infobronnen > Blog

Drents Archief gaat terug in de tijd

Gepost door Jean-Yves op 3 mei 2018
 

In mei worden in het Drents Archief twee themafilms vertoond. Begin van de maand zijn unieke beelden uit de Tweede Wereldoorlog te zien en vanaf 8 mei kunnen bezoekers genieten van nostalgische beelden uit Drentse dorpen in de film ‘Wonen en werken in Drenthe’.

In aanloop naar dodenherdenking en Bevrijdingsdag is vanaf 1 mei de film ‘Drenthe in Oorlogstijd’ te zien in het Drents Archief. De compilatie bevat bijzonder filmmateriaal, gemaakt in WOII. Amateurfilmers, die vaak in het geheim te werk moesten gaan, legden indrukwekkende momenten vast. Zo zien we onder andere beelden uit Zuidlaren, waar en groep paarden door de Duitsers werd gevorderd.

Source

Log in om een commentaar te posten Aanmelden / Registreren