Het blokkeren van publiciteit kan de werking van de site hinderen.

Geneanet is geheel vrij van advertenties, maar Uw AdBlocker kan de snelheid van Uw verbinding met Geneanet vertragen. Wij raden U derhalve aan om Geneanet in Uw AdBlocker op te nemen in de lijst te vertrouwen sites.

Van 17 tot 27 januari 2019, maak foto's van gedenkplaten in uw buurt ... Ontdek hier hoe deel te nemen.
Geneanet > Infobronnen > Blog

Klim in je stamboom, het is verslavend

Gepost door Jean-Yves op 22 mei 2018
 

In de familie ging het verhaal dat hij zou afstammen van de hugenoten. Maar klopte dat wel? Met die vraag dook Flip van Doorn in zijn familiegeschiedenis. Hij merkte dat onderzoek naar je eigen stamboom leuk, spannend én verslavend is. En hij ontdekte allerhande afstammelingen.

Het begon met een familieverhaal. Mijn oma zou afstammen van hugenoten die ooit vanuit Noord-Frankrijk naar de Nederlanden waren gevlucht. Ik werd nieuwsgierig. Op een druilerige middag tikte ik daarom in een zoekscherm van de website wiewaswie.nl de naam van oma’s vader in.

Source

7 commentaren Eerdere commentaren

Ben gestopt met het schrijven van familie verhaal. Waarom ? Vind steeds meer gegevens van voorouders dus wacht ik maar als ik de gegevens van de late 1600.
Erg lastig en tijdrovend is wel het zoeken in de Pruisische lijn.


Mijn familie schijnt ook van de Hugenoten uit Frankrijk af te stammen. Maar helaas kom ik niet verder dan 1706 en blijf in Dussen hangen. De kerk heeft die gegevens niet meer. Bij Wieiswie.nl kom ik ook niet verder. Nog tips?
het is echt heel leuk om te doen.

groetjes,

Lyon


Log in om een commentaar te posten Aanmelden / Registreren