Het blokkeren van publiciteit kan de werking van de site hinderen.

Geneanet is geheel vrij van advertenties, maar Uw AdBlocker kan de snelheid van Uw verbinding met Geneanet vertragen. Wij raden U derhalve aan om Geneanet in Uw AdBlocker op te nemen in de lijst te vertrouwen sites.

Van 17 tot 27 januari 2019, maak foto's van gedenkplaten in uw buurt ... Ontdek hier hoe deel te nemen.
Geneanet > Infobronnen > Blog

‘Mijn opa was gewoon fout, klaar’

Gepost door Jean-Yves op 15 mei 2018
 

Haar opa was fout: NSB-lid en hij vocht als SS’er in Rusland. Historica Marjonne Maan wil weten waarom en schrijft daarover op haar website. ,,Hij was echt verkeerd, maar dat wil niet zeggen dat het een door en door slecht mens was.’’

‘Het NSB-verleden van opa’ was in haar gezin al bekend. Toch begon Marjonne Maan, opgegroeid in Westland, nu wonend in Den Haag, pas in 2003 met het onderzoek naar haar opa. Kort tevoren bleek namelijk dat alle dossiers met verhoren opgeslagen waren in het Nationaal Archief. Ze waren alleen beschikbaar voor familieleden.

Source

Log in om een commentaar te posten Aanmelden / Registreren