Geneanet > Meer > Blog

Online publicatie van slavenregisters Aruba uitgesteld

Gepost door Jean-Yves op 22 mei 2018
 

“De slavenregisters van Aruba zouden vorig jaar online komen, maar dat is niet gelukt vanwege ingrijpende werkzaamheden aan de digitale infrastructuur en de ontwikkeling van een nieuwe website.” Dat laat het Nationaal Archief in Nederland weten. De nieuwe deadline is dit jaar.

Samen met historicus Okke ten Hove werkte Sjoerd Meijer, die zelf op Aruba opgroeide, de afgelopen jaren aan het verzamelen en digitaliseren van 489 namen van tot slaaf gemaakte mensen en hun eigenaren op Aruba. Dat deden ze onbetaald en in hun vrije tijd.

Source

5 commentaren Eerdere commentaren

petje af voor Okke en Sjoerd


Ben erg benieuwd naar de resultaten van dit respectabele stuk werk. Sluit me volledig aan bij de opmerking van Leo vd Sanden


Log in om een commentaar te posten Aanmelden / Registreren