Het blokkeren van publiciteit kan de werking van de site hinderen.

Geneanet is geheel vrij van advertenties, maar Uw AdBlocker kan de snelheid van Uw verbinding met Geneanet vertragen. Wij raden U derhalve aan om Geneanet in Uw AdBlocker op te nemen in de lijst te vertrouwen sites.

Van 17 tot 27 januari 2019, maak foto's van gedenkplaten in uw buurt ... Ontdek hier hoe deel te nemen.
Geneanet > Infobronnen > Blog

Online publicatie van slavenregisters Aruba uitgesteld

Gepost door Jean-Yves op 22 mei 2018
 

“De slavenregisters van Aruba zouden vorig jaar online komen, maar dat is niet gelukt vanwege ingrijpende werkzaamheden aan de digitale infrastructuur en de ontwikkeling van een nieuwe website.” Dat laat het Nationaal Archief in Nederland weten. De nieuwe deadline is dit jaar.

Samen met historicus Okke ten Hove werkte Sjoerd Meijer, die zelf op Aruba opgroeide, de afgelopen jaren aan het verzamelen en digitaliseren van 489 namen van tot slaaf gemaakte mensen en hun eigenaren op Aruba. Dat deden ze onbetaald en in hun vrije tijd.

Source

6 commentaren Eerdere commentaren

Ben erg benieuwd naar de resultaten van dit respectabele stuk werk. Sluit me volledig aan bij de opmerking van Leo vd Sanden


Tirso TROMP
30-10-18

Ben erg benieuwd en kan niet wachten : )


Log in om een commentaar te posten Aanmelden / Registreren