Geneanet > Meer > Blog

Op school in Losser komt gevangene 2478 weer even tot leven

Gepost door Jean-Yves op 3 mei 2018
 

Ze staan vrijdagavond vooraan bij de dodenherdenking: kinderen van de Meester Snelschool in Losser, die zich de afgelopen vijf weken hebben verdiept in de Tweede Wereldoorlog. Oranje Comité en Historische Kring brengen zo jaarlijks op een Losserse basisschool de oorlog weer in herinnering.

Het is het slotstuk van een uurtje praten over de Tweede Wereldoorlog met kinderen uit groep 8 van de Meester Snelschool. Nienke heeft al die tijd een leren etuitje bij zich, maar dat nog niet op tafel gelegd. „Je wilde nog wat laten zien”, spoort directeur Marjolein Bax haar aan. Dan komt het etuitje op tafel en wordt een stukje familiegeschiedenis blootgelegd waar iedereen stil van is.

Source

Log in om een commentaar te posten Aanmelden / Registreren