Geneanet > Meer > Blog

Wie herkent deze militair? ‘De man op de foto achtervolgt me’

Gepost door Jean-Yves op 15 mei 2018
 

Een foto, een onbekende man en een verloving waar nooit meer over gesproken is. Henk Anemaat wil dit familiegeheim ontrafelen. ‘De man op de foto achtervolgt me’.

“Deze man is het grote vraagteken in onze familiegeschiedenis”, vertelt Henk Anemaat (71) uit Noordwijkerhout. Vijf jaar geleden begon hij aan een grote klus; het maken van zijn familiestamboom. Na vele uren speuren in archieven, op het internet én in de eigendommen van zijn overleden ouders is zijn werk bijna klaar.

Source

10 commentaren Eerdere commentaren

Gezien het krantenartikel: zou het kunnen dat deze persoon tijdens de oorlog de andere kant koos en dat daarom de verloving verbroken is? Een gestorven verloofde is niet iets dat je als familie zou verzwijgen, toch? Het is lastig een naam te vinden bij een foto. Maar als u eenmaal een naam heeft, heeft u hier misschien iets aan: https://www.defensie.nl/onderwerpen/militaire-geschiedenis-nimh/militaire-voorouders/marechaussee


W.W. PAATS
19-05-18

Naast de eerdergenoemde adviezen is het ook mogelijk om contact op te nemen met cq het Museum van de Koninklijke Marechaussee in Buren te bezoeken. Er is daar veel kennis over het Wapen en hun voormalige leden.


Log in om een commentaar te posten Aanmelden / Registreren