Het blokkeren van publiciteit kan de werking van de site hinderen.

Geneanet is geheel vrij van advertenties, maar Uw AdBlocker kan de snelheid van Uw verbinding met Geneanet vertragen. Wij raden U derhalve aan om Geneanet in Uw AdBlocker op te nemen in de lijst te vertrouwen sites.

Van 17 tot 27 januari 2019, maak foto's van gedenkplaten in uw buurt ... Ontdek hier hoe deel te nemen.
Geneanet > Infobronnen > Blog

Boef uit 1763 krijgt nieuw leven in boek

Gepost door Jean-Yves op 5 jun. 2018
 

Oud-journalist Jan Hopman uit Warmenhuizen raakte in de ban van een raadselachtig boekje uit 1763 over een misdadiger, die in de achttiende eeuw actief was in onder meer Schagen, de Zijpe en Wieringerwaard.

Als ’Hoogduitse geneesheer’ lichtte deze boef zieke boeren op, waarvoor hij zich vorstelijk liet betalen.

Hij heette Weynandt Josephus Rochel, ook wel genoemd het Keulse Roselyntje. Hopman ontdekte het boekje bij het Regionaal Archief Alkmaar. Het liet hem niet meer los en hij schreef er een eigen boek over.

Source

Log in om een commentaar te posten Aanmelden / Registreren