Het blokkeren van publiciteit kan de werking van de site hinderen.

Geneanet is geheel vrij van advertenties, maar Uw AdBlocker kan de snelheid van Uw verbinding met Geneanet vertragen. Wij raden U derhalve aan om Geneanet in Uw AdBlocker op te nemen in de lijst te vertrouwen sites.

Geneanet > Infobronnen > Blog

Oudste foto’s weer scherp door nieuwe techniek

Gepost door Jean-Yves op 28 jun. 2018
 

Er is nog vaag een gezicht te herkennen op het koperplaatje. Twee witte vlekken waar de ogen zaten, de lijnen van een mond en neus, een halsketting. Maar de persoon die anderhalve eeuw geleden werd vastgelegd op deze vroege foto, is onherkenbaar. Door de jaren heen onherroepelijk vervaagd.

Met een nieuwe techniek is de jongedame op de daguerreotype echter, voor het eerst in generaties, weer recht in de ogen te kijken. Door nauwgezet het plaatje te scannen en te analyseren kan het portret worden gereconstrueerd.

Source

5 commentaren Eerdere commentaren

Erg goede techniek…….gaat dankbaar gebruik van worden gemaakt……ik hoop alleen niet dat de uitvinders er een slaatje uit willen gaan slaan….en meer hechten aan een historische waarde van het te redden beeldmateriaal…….


Uitstekend rezultaat ,zeer handig voor ons heemkundig archief .wat is de kostprijs van vb 1foto

Edit Geneanet : Het gaat hier om zeer oude daguerreotype-foto’s, welke weer zichtbaar werden gemaakt door Canadese onderzoekers. Daar werd niet bij verteld hoeveel tijd het kostte en welke apparatuur werd gebruikt. Maar ga er maar vanuit dat je dit niet even in een hobbywinkel zult vinden.
Het betreft dus ook geen programma wat ergens te donwloaden zou zijn, en het werkt dus ook niet met scans van oude foto’s.


Log in om een commentaar te posten Aanmelden / Registreren