Het blokkeren van publiciteit kan de werking van de site hinderen.

Geneanet is geheel vrij van advertenties, maar Uw AdBlocker kan de snelheid van Uw verbinding met Geneanet vertragen. Wij raden U derhalve aan om Geneanet in Uw AdBlocker op te nemen in de lijst te vertrouwen sites.

Geneanet > Meer > Blog

Surinaamse Slavenregisters per 1 juli online in te zien

Gepost door Jean-Yves op 14 jun. 2018
 

Alle namen van voormalige Surinaamse slaven zijn vanaf 1 juli online toegankelijk. De slavenregisters zijn vanaf dan beschikbaar via het Nationaal Archief in Nederland en het Nationaal Archief in Suriname.

Wie op zoek is naar meer informatie over zijn/haar Surinaamse voorouders, moest tot nu toe een ticket naar Suriname boeken om daar maar liefst 43 dikke bundels door te spitten op zoek naar een naam. Om al die informatie gemakkelijker toegankelijk te maken, startte historicus Coen van Galen vorig jaar een inzamelingsactie.

Source

Log in om een commentaar te posten Aanmelden / Registreren