Het blokkeren van publiciteit kan de werking van de site hinderen.

Geneanet is geheel vrij van advertenties, maar Uw AdBlocker kan de snelheid van Uw verbinding met Geneanet vertragen. Wij raden U derhalve aan om Geneanet in Uw AdBlocker op te nemen in de lijst te vertrouwen sites.

Geneanet > Infobronnen > Blog

Hier staan de namen van mijn voorouders, slaven op Brunswijk

Gepost door Jean-Yves op 12 jul. 2018
 

Deze week werden de slavenregisters van de Surinaamse plantages openbaar gemaakt. Correspondent Nina Jurna zocht er haar voorouders in op.

‘Je kunt er zeker van zijn dat dit jouw voorouders zijn”, zegt onderzoeker Coen van Galen. Het is half vier ’s middags in Brazilië, waar ik woon. Van Galen, historicus aan de Radboud Universiteit in Nijmegen, zit in zijn woning in Deventer, waar het half 9 ’s avonds is. Samen neuzen we via onze computers in de slavenregisters uit Suriname, die tussen 1830 en 1863 zijn opgesteld en die nu online toegankelijk zijn.

Source

1 commentaar

van ‘t Kruijs welke plantage komen die in suriname


Log in om een commentaar te posten Aanmelden / Registreren