Het blokkeren van publiciteit kan de werking van de site hinderen.

Geneanet is geheel vrij van advertenties, maar Uw AdBlocker kan de snelheid van Uw verbinding met Geneanet vertragen. Wij raden U derhalve aan om Geneanet in Uw AdBlocker op te nemen in de lijst te vertrouwen sites.

Geneanet > Meer > Blog

Nevele herdenkt binnenkort einde Eerste Wereldoorlog met monument

Gepost door Jean-Yves op 23 jul. 2018
 

De Eerste Wereldoorlog eindigde honderd jaar geleden niet aan de IJzer. Eind oktober 1918 bereikten de geallieerden de zone Landegem/Merendree aan het Kanaal van Schipdonk. De Duitsers hadden achter de vaart een nieuwe linie ingericht. Hun machinegeweren en kanonnen zorgden voor dood en verderf bij de aanstormende Belgische soldaten. Landegem werd tijdens de dagenlange strijd voor een groot deel verwoest door de artilleriebeschietingen. Ook in de omliggende dorpen was er enorme schade. De meeste burgers waren gelukkig op de vlucht geslagen.

Source

Log in om een commentaar te posten Aanmelden / Registreren