Het blokkeren van publiciteit kan de werking van de site hinderen.

Geneanet is geheel vrij van advertenties, maar Uw AdBlocker kan de snelheid van Uw verbinding met Geneanet vertragen. Wij raden U derhalve aan om Geneanet in Uw AdBlocker op te nemen in de lijst te vertrouwen sites.

Geneanet > Infobronnen > Blog

Regionaal Archief Alkmaar zet steeds meer historisch materiaal online

Gepost door Jean-Yves op 12 jul. 2018
 

De afgelopen maanden zijn er tienduizenden scans van archiefstukken, kranten en tijdschriften online beschikbaar gesteld door het Regionaal Achief Alkmaar. Steeds meer, soms eeuwenoud, historisch materiaal uit de regio wordt voor vrij toegankelijk gemaakt via regionaalarchief.nl. Bijkomend voordeel is dat de originele stukken minder gebruikt worden en dus minder slijten.

De Alkmaarsche Courant van de jaren 1920-1929 over onder meer het begin van de Zuiderzeewerken, de activiteiten van Lenins regering en de beurskrach van 1929. Polsstokbriefjes, briefwisselingen en bevelschriften uit de tijd van het Beleg van Alkmaar in 1573 en vroege documentatie over het ontstaan van de Zijpe- en Hazepolder en de Schermer.

Source

Log in om een commentaar te posten Aanmelden / Registreren